The reason~

7 10 2008

Salam

Rasanya lama dah ku biarkan wordpress ani. Mana inda, busy sama my blogspot. Alum lagi ku decide which is more convenient for me to use either wordpress or blogger. Lagipun I’m not really that good using wordpress and aku lagi jenis suka ubah the themes. So aku suka survey2 theme yang lawa2. So far wordpress inda banyak pilihan. I don’t know. Tapi if readers tau where I can search themes for wordpress please do tell.

 

Lagi satu, I love widgets. Kalau buleh aku kan add as many widgets as I can tapi yang siuk and lawalah. Inda bisai membazir ani. So again to all readers if you could help me, I’d appreciate it. I would like to use wordpress more often. And I would also like to introduce this site to my workmates. Since I’ve influenced them to be a blogger and now they are blog junkies.

 

I would love to take this opportunity to greet all the MUSLIMS around the world and in Brunei, Salam Eid Mubarak, Salam Aidilfitri, Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin. Its been a week of Raya celebration and I didn’t get to raya much since I’m sick at the moment. Palau masa ani oleh ubat selesma. Aduh. Kan melimpang tah ganya. Inda buleh nampak katil and bantal. Modop tah ku tu. Nyaman kali ah.

 

School re-opened on Monday but I didn’t go to work due to my worst condition. Doc gave me 1 day off. Guessed I really need it. Now I feel 40% better. So I need to recharge another 60% to feel super better. Hahahah whatever. I really want to berhari raya this year. Cause kan bawa my son. Begambar keluarga pun alum kesampaian. Aduhai sedihnya. Jealous liat kawan2 bergambar sama suami dan anak-anak. Aku dgn hubby pun alum lagi ne apatah lagi sama my son. Malam raya dah ku standby charging batteri kamera. Tapi apakan daya. 1st day raya dah my hubby kuar kaja pagi2. Nada semangat alai tarus. 3 hari turut2 my hubby kaja. Yatah kali pasalnya aku damam ani. Kempunan kan beraya hahahaha but I did go beraya with my parents, menziarahi my dad’s family. Atupun parah dah sal damam and dingin badan. Dtg rumah org layu terpunduk atas kerusi. Baju lawa dah tapi usul berijap hahahahah

 

Bah ok atu saja.. nanti lagi ah.. xoxoa

Advertisements




Need it..

6 03 2008

Assalamualaikum w.b.t

Cuma hendak meluahkan isi hati yang sedang panas membara. As you know, ada seorang perempuan yang bekerja satu bumbung dengan ku ani, I admit that she is not a bad person, she just has this annoying behaviour that we really don’t like. When she’s excited, she tends to talk and talk non stop and at last everything has been spills. Sometimes ada jua perkara-perkara yang kita simpan dalam hati untuk tidak menyinggung perasaan sesiapa apatah lagi untuk memburukkan keadaan yang sememangnya sudah tidak lagi aman.

Perangainya ini lah yang membuatkan aku tidak suka.  Dia seorang yang tidak pandai menjaga kawan, dalam erti kata lain, tidak tahu meng’cover’ kawan. Dan dia juga seorang yang tidak mengaku akan kesalahan dan mudah rasa tidak puas hati atas apa yang telah kami lakukan padanya. Malah menganggap kamilah sebenarnya yang jahat. She wants to be perfect in every way and wants to be everybody’s best friends. Aku marah arah perempuan ani sebab apabila ia bertanyakan pada salah seorang dari kami mengapa kami menghindarkan diri darinya, dan telah pun di terangkan padanya apa salah silap perempuan ini.. Dia dengan tidak malu-malu berjumpa dengan kami dan meminta maaf diatas perbuatannya. Nyaman rasa hati apabila dia sudah tahu akan kesilapannya. Aku pun apalagi, merasa kasihan dan ku maafkanlah ia. So from there, I started to let it go and forget everything. Orang sudah minta maaf kan. But then, sesuatu telah dibuat olehnya membuatkan aku rasa marah semula padanya. Dia mengadu yang ia inda puas hati kenapa ia kana pulaukan dan kenapa kami melayan ia macam atu. Ia mengadu dan mempertahankan dirinya yang dia tidak bersalah. Wah! Panas hatiku. Kan dilupakan sudah apa yang berlaku tapi bila perkara ani berbangkit semula bermakna perempuan ani mencari nahas.

Actually aku inda benci perempuan ani, cuma aku inda suka perangainya yang membunuh kawan sendiri. Jadi salahkah aku menilai perempuan ani seorang yang tidak boleh dipercayai? Perempuan ani adalah antara banyak2 kawan dengan sama-sama melepak. Dan sama-sama jua kami meluahkan jika tidak ada rasa puas hati, sama-sama bercerita dan berkongsi apa saja, sambil ketawa untuk menghilangkan stress. Kita sesama kawan haruslah ada perasaan percaya dan mempercayai kawan. So that tani rasa secure apabila tani kan meluahkan perasaan tani. Tapi perempuan ani menggunakan maklumat-maklumat dan cerita-cerita yang kami kongsi sama-sama sebagai senjata untuk mengampu arah ketua kami. Jadi adakah perempuan ani seorang yang boleh dipercayai? Kalau sekali kami terkena atas perbuatannya, aku telah pun memaafkan dan memberinya peluang. Peluang yang diberikan juga tidak berbaloi kerana dia masih begitu. So I gave her a third chance. Unfortunately she did it again. So am I jumping to the conclusion of judging her the way she is? I gave her chances but she blew it. So adakah ia patut ucap aku jenis yang selalu jump to the conclusion without even thinking of baiki apa yang salah? Dang, kalau kau tah yang salah buat apa aku kan confess arah kau.. I hate it when you judge me that way. Jadinya siapa tah yang dulu judging wiithout thinking? Ada ku memburukkan kau mcm kau memburukkan aku kah? You are pretty woman yet stupid and naive.

Kau sendiri yang udah approached us and minta maaf. Jadi kenapa kau jua yang membesarkan semula perkara yang kau sendiri sudah settlekan sama kami? Jadi maaf mu atu adakah ikhlas atau inda? Aku kesian bila kau minta maaf arahku, Hampir-hampir jua aku kan menangis. Tapi bila kau buat lagi cemani, kau membuka semula luka kami ani. Woman, I hate what you did.. And I feel sorry for you sebab inda tau menilai kesilapanmu dan tidak sedar akan kesalahanmu. So jangan salahkan aku kalau aku bersikap dingin arah mu. Thats who I am. You messed with me, you messed with everything about me. So I’m gonna make your life miserable.





Buang stress..

25 02 2008

Assalamualaikum w.b.t

We had a meeting this morning about reading program.  And DB was sitting next to me. I wasn’t feeling unease but I just don’t want to cause there’s nothing to talk about between me and her. Although I feel sorry for her but every time I see her, it reminds me back of all the things that she did to us. She tried to talk with me. I tried to avoid by giving nodding response. I know I’m mean and cruel. But reality check, she back stabs her own friends, including me. And I am mad for what she has done.

Forgive and forget, yada..yada..yada.. Yes I can do that IF only she sincerely comes to us then I’ll consider it. Until then, I’ll make her life miserable.  I want to continue more.. but its not safe heheheh krg ada mata-mata yang memandang dari belakang..





Just another day..

15 02 2008

Assalamualaikum w.b.t

Just another rainy day. Its cold. It has been raining since last night. The road’s a little bit slippery. So better careful out there.  Here I am in the computer lab. Just to kill my free time. Have class at 9.00am later. So bored and cold.

Another day just gone by. Now we are in the month of February. Got nothing to say now. So blur and blank.





Just want to let it out..

14 02 2008

I am officially pissed at someone, whom I thought that person is someone I could trust and I could just share anything with. Unfortunately I was wrong. Never judge someone by their appearences. They may look normal from the outside but the innser self.. that’s the danger part. I could never believe that someone like this person could be a two-faced. I just really hate this person right now. How could this person did this to us. We’ve been nothing but friendly with this person. But in return this person backstab us. It hurts so bad. Wish I could just get rid off my anger by saying it to this person’s face. I honestly hate you, my dear. Thats the truth. I can’t bear just looking at you and meeting you half way. Sometimes it killing me softly.

Yes, I don’t think I can face you anymore..





My 1st time

13 02 2008

Hello and greetings..

this is my first time. Signed up just a few minutes ago. Just trying a new way of blogging..